Paus Johannes Paulus II zegent een standbeeld van Teresa in Rome


Op 6 Oktober 2004 zegende Paus Johannes Paulus II een groot standbeeld van de Heilige Teresa de Los Andes, dat geplaatst werd buiten de apsis van de de Basiliek van de St. Pieter in Rome.


De Baseliek van de St. Pieter in Rome heeft al een aantal standbeelden van heiligen.Het idee om er een beeld van de Hl. Teresa van de Andes aan toe te voegen kwam van de ambassadeur van Chili aan het Vaticaan. Met financiële hulp van meerdere donateurs, werd er een groot standbeeld uitgehouwen door de Chileense beeldhouwer Juan Fernández Fox, die familie van Teresa is. Het standbeeld is 5.5 meter hoog en werd gerealiseerd uit 60 ton blok Carara marmer.

Op 6 oktober 2004 was de inzegening van het standbeeld in de aanwezigheid van een grote menigte, o.a. de president van de Bisschopsraad van Chili (Kardinaal Francisco Javier Errázuriz Ossa), de minister van buitenlandse zaken van Chili en de ambassadeur van Chili aan het Vaticaan.

Er was een H. Mis van dankzegging die werd opgedragen in de Baseliek van de St. Pieter door Kardinaal Angelo Sodano, staatssecretaris en voormalige apostolische nuntius in Chili.

 

Photo : Osservatore Romano