VIDEO


 
VIDEOCLIPS UIT DE FILM "TERESA DE LOS ANDES"

Voor referenties een algemene presentatie van deze film, zie de videoafdeling onderaan de Bibliografie in het Spaans (klik HIER).

Klik op de filmicoon om de relevante videoclip te zien. ADSL verbinding is vereist.

Let op: als u naar de 'home''pagina achtergrondgeluid luistert, moet u het stopzetten (knop links onder op de 'home'pagina) voor u een videoclip kiest, dit om enkel risico van conflict te vermijden.

 

Om haar horloge te kunnen verkopen, organiseert Juanita een veiling tussen haar vrienden. Haar vader voelt zich schuldig omdat hij niet in staat is om haar voldoende geld te geven. Hij vraagt haar om vergeving. Juanita legt uit waarom zij dat doet en zij geeft het geld, 30 pesos, aan Juanito, een arm jongetje, zodat hij een paar schoenen kan kopen.

Juanita zit op de Sacred Heart kostschool in Santiago. Zij praat met haar spirituele mentrix over haar besluit i.v.m. haar spirituele leven. Daarna gaat zij zich bij haar klasgenoten aansluiten om een imitatiespelletje te doen.

Juanita luncht met Rebecca en twee andere vriendinnen. Eén daarvan is Clarita, die binnenkort gaat trouwen. Zij spreken over liefde en huwelijk. In de volgende scene, omdat zij weet dat haar vader onder de slechte financiële toestand van zijn gezin lijdt, zegt zij hem niet te aarzelen, haar om hulp te vragen.

Juanita vraagt haar vader om toestemming om naar het Karmelieten-Klooster te gaan als zij 18 wordt. Zij legt uit waarom zij deze beslissing heeft genomen: God alleen kan haar echt gelukkig maken. Vervolgens vertelt zij het nieuws aan haar broertje Lucho, die wanhopig is vanwege haar besluit.

 

Aangekleed als postulante, gaat Juanita het Karmelieten- Klooster in Los Andes binnen. Zij volgt de stoet naar de kapel. In de tuin van het klooster wordt zij voorgesteld aan de zusters en aan Molzuc, de hond van het zustersgemeenschap, aan wie zij een stuk brood geeft.

 

• Download Windows Media Player voor :
- Windows
- Mac OS X